Croatia

Izdavatelj i dobavljač bonitetnih informacija: Coface Adriatic

Coface je globalni kreditni osiguravatelj prisutan u 98 zemalja svijeta koji svojim klijentima nudi rješenja na području osiguranja i upravljanja potraživanjima kojima mogu učinkovito zaštititi poslovanje od rizika neplaćanja svojih kupaca, kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu.

Coface Adriatic je lokalna podružnica osnovana 1998. godine koja pruža cjelokupni spektar usluga iz područja upravljanja potraživanjima i upravljanja rizicima kupaca: od identificiranja i analize poslovanja klijenata do izrade potpunih bonitetnih izvješća te usluga praćenja promjena u njihovom poslovanju.

Ovaj modularni oblik pristupa omogućava im potpuno prilagođavanje potrebama klijenata kojima je zauzvrat omogućena potpuna posvećenost svom osnovnom poslovanju.

Certifikat

Osnovna svrha certifikata, koji je usklađen s EU direktivama, je promoviranje uspješnih malih i srednjih poduzeća, poticanje sigurnosti poslovanja i povećanje transparentnosti tržišta. Uz to, pomoći će klijentima i poslovnim partnerima u smanjenju financijskih i ostalih rizika prilikom zaključivanja poslova.

Certifikat omogućuje domaćim i međunarodnim partnerima provjeru postojanja tvrtke, ispravnih poslovnih kontakata i što je najvažnije, njezinu kreditnu sposobnost.

Osnova certifikata je bonitetni izvještaj i dnevni monitoring od strane Coface Adriatic. Istovremeno, tehnologija SafeSigned™ sprječava bilo kakvo kopiranje i uporabu “Excellent SME Hrvatska” na bilo kojoj drugoj web stranici.

Preuzimanjem i uporabom certifikata na web stranici od strane certificiranog društva, njihovi potencijalni i postojeći partneri mogu razlikovati uspješne i manje uspješne tvrtke u cyber svijetu.

Izgled

Klasični oblik pečata: Može se smjestiti bilo gdje na web stranici.

image: classic certified
image: classic protected

Pravokutni oblik pečata: Uvijek je smješten u desnom donjem uglu pretraživača.

image: floating certified
image: floating protected

Napomena: Ukoliko tvrtka izgubi pravo prikaza Exellent SME certifikata, tad se prikazuje pečat "Ovjereno od COFACE". Tvrtka više ne nosi Excellent SME certifikat, ali je njezina web stranica i dalje verificirana i zaštićena. (Zaštita od "phishinga" i kopiranja).

Uvjeti za dobivanje SME Excellent certifikata

Excellent SME certifikat se izdaje malim i srednjim poduzećima (koja zadovoljavaju službene kriterije za klasifikaciju malih i srednjih poduzeća), a koje bonitetna kuća Coface Adriatic ocjeni s minimalnim kreditnim rejtingom 6 te imaju poslovni prihod od minimalno 1.000.000 kuna.

Ocjena kreditnog rizika je rezultat procjene financijskog poslovanja poduzeća, koja uzima u obzir navike plaćanja, rizičnost budućeg poslovanja te mogućnost stečaja u sljedećih 12 mjeseci. Konstantani monitoring i praćenje promjena u poslovanju pruža kredibilitet u domaćem i inozemnom poslovnom okruženju.

Certifikat vrijedi godinu dana od dana izdavanja i ovisi o konstantnom monitoringu od strane Coface Adriatic. Ukoliko kreditni rejting padne ispod 6, certifikat se povlači.

Cijena

Za prvu web stranicu godišnja cijena Excellent SME certifikata iznosi 297 EUR + PDV. Cijena za svaku dodatnu domenu koja pripada certificiranom društvu iznosi 60 EUR + PDV.

image: croatia

Kontakti

COFACE Adriatic Dobavljač bonitetnih informacija

Company Evaluation

By filling the form COFACE is able to create a credit report with provided information. In case of positive assessment, which is score of 6 or more, we will send an order form and by filling it you are able to receive Excellent SME certification. In case of a negative assessment we will inform you and you may perches the report for 35€. The process of evaluation is FREE.